Captain America Omnibus - kniha druhá (A)

kategorie: Antikvariát Komiksy
2500Kč s DPH

ks   
Autor různí
Kresba různí
Obálka neuvedeno
Překlad Richard Klíčník
Cyklus Kapitán Amerika 02
Svět Captain America
Série Omnibus
Vydavatel BB art
EAN 9788074610578
Formát 16,2 x 23,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 460
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Vzadu ošoupaná obálka, jinak stav velmi dobrý.

Ed Brubaker dal čtenářům úplně nového Captaina Ameriku, který je mnohem přijatelnější než jeho původní podoba. Jeho hrdina se musí vyrovnávat nejen s jinou dobou, v níž se ocitl, ale také s minulostí. Pokud se hrdina líbil v Ultimates, tady si ho vysloveně zamilujete.

Captain America patří k nejznámějším hrdinům marvelovského vesmíru, přesto byl u nás dlouho přehlížen, protože jeho americký patriotismus tak nějak vyšel z módy. Pak ale přišel Ed Brubaker se svým příběhem, který zásadně proměnil černobílé vnímání bojovníka oblečeného do vlajky z hvězd a pruhů.

Druhý omnibus Captaina Ameriky přivádí čtenáře přímo doprostřed rozehrané partie mezi hlavním hrdinou a superpadouchem Red Skullem. Změnila se doba a s ní i praktiky superhrdinů. Více než o pěsti jde o souboj nervů, ve kterém není nic jasné předem. Navíc se ukázalo, že Captainův parťák z války skutečně nezemřel a představuje divokou kartu neznámé hodnoty. Ke všemu se nad celým vesmírem Marvelu vznáší občanská válka, která změní superhrdinské komiksy navždy. Ed Brubaker změnil svým Amerikou dějiny celého jednoho světa. Buďte u toho.

Politické intriky, heroické akce, čisté dobrodružství a ohromující kresba Steva Eptinga, Michaela Larka, Mika Perkinse a dalších, to vše dělá z Captaina Ameriky nevídaný komiks. A vy můžete být u toho.